Setting Up PerformancePoint Services in Sharepoint 2010

I recently got very frustrated trying to get PerformancePoint Services to work on a fresh Sharepoint 2010 installation. Dashboard designer just wouldnt connect to the sharepoint site. Event viewer showed errors along the lines of “There are no addresses available for this application”. This same error appeared to affect a lot of other items such as the Secure Store Service, Excel Services etc.

So i eventually got it working and can say the following need to be done. A similar proces will apply to other similar service applications.

  1. The most important step.. and my main problem: make sure your services are enabled at the server level! Central Admin -> (System Settings) ->Manage Services on Server:
  2. Add the Secure Store Service: Central Admin -> (Application Management) ->Manage Services Applications. then Select New -> Secure Store Service. Configuration asks you for a database name and credentials.
  3. Add the PPS service application: Central Admin -> (Application Management) ->Manage Services Applications. then Select New -> PerformancePoint Service Application:
  4. Make sure your Unattended Service Account is configured for PPS!
  5. Start up Dashboard Designer, enter your site URL in the options and off you go!
  6. Last but not least, do an iisreset
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: